Параграф22 Daily

§22 Новини

8 в ареста след побой пред заведение в София

Двама души са били пребити жестоко в София. Столичната полиция е задържала 8 души заради побоя, съобщи БНР. Инцидентът е станал пред известно заведение на ъгъла на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков" преди два дни.

42-годишният Андрей Димитров и 46-годишният Даниел Ганев си тръгнали от заведението и се запътили към подземния паркинг, за да вземат колата си. Докато говорели, изненадващо били нападнати с метални тръби от петима маскирани мъже. "Тръгнаха директно към нас. Първо удариха моя приятел, после мен", разказва Андрей Димитров. Биячите не казали и дума на двамата мъже, само им нанасяли удар след удар. В паркинга нямало други хора, които да се притекат на помощ.

"Приятелят ми Даниел успя да се измъкне и да отиде до входа за клиенти, викайки за помощ. Тогава мъжете, които бяха с маски, изрязани само на очите им, си тръгнаха", допълни Димитров. Вследствие на побоя той е с фрактура на ръката, разцепена глава и множество натъртвания. Ганев е с по-леки охлузвания.

Днес осем души са арестувани заради побоя. Всички са с множество криминални регистрации. От СДВР вече са установили, че двама от тях са съпричастни към случая.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира пред bTV зачестилите случаи на саморазправа с думите: "За да избегнем случаите, в които хората сами започват да търсят справедливост, първата и най-адекватна реакция е да се повика полицията". Според Бъчварова в личностните отношения има много агресия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във