Параграф22 Daily

§22 Новини

80 човека ограбиха универсален магазин в Калифорния

Полицията в американския щат Калифорния заяви, че издирва около 80 души, заподозрени, че са извършили координиран обир в магазин в района на залива на Сан Франсиско, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Органите на реда и очевидци казаха, че близо 80 човека, някои от които имали на лицата си маски за ски и били въоръжени с железни лостове, участвали в обира в универсален магазин от веригата "Нордстръм" в Уолнат крийк. Те нападнали служители и откраднали стока, колкото можели да носят, след което избягали с автомобили, паркирани пред магазина.

Трима човека са били арестувани на мястото на обира, извършен в събота вечерта, а останалите са избягали, заяви полицията. Видеокадри, публикувани от репортер на Кей Ен Ти Ви показаха как хора тичат със стока от магазина и се качват на около 25 паркирани отвън коли.

В петък вечерта в Сан Франциско бяха извършени други дръзки обири, при които голяма група хора ограбиха няколко магазина в района на "Юниън скуеър" и избягаха с чакащи ги отвън автомобили. Полицията арестува няколко души. "Юниън скуеър" е шикозен търговски район, популярен сред туристите, а магазините там от години стават мишена на добре организирани крадци.

В някои случаи обирджиите са разбивали витрините на магазините с автомобили и са влизали в сградите в неработно време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във