Параграф22 Daily

§22 Новини

84-годишният баща на Каракачанов построи огромна вила в Тревненския балкан

Колаж: www.bird.bg

Роденият през 1937 г. баща на военния министър Красимир Каракачанов е построил кокетна вила с РЗП 350 кв.м. в Тревненския балкан, недалеч от гр. Плачковци, пише Атанас Чобанов в сайта bird.bg. Вилата е била на груб строеж преди две години, когато избухна скандала “Апартаментгейт”, в който беше замесен и Каракачанов. Днес сградата е в завършен вид отвън, като остават малки довършителни работи по оградата и двора.

Красимир Каракачанов е известен като агент и щатен служител на Държавна сигурност под псевдонима “Иван”. Баща му Дончо Кънчев Каракачанов също е свързан с ДС. Той е бил явочник, а по-късно и щатен служител на Шести отдел на ДС с псевдоним “Иванов”. Каракачанов-баща е родом от с. Стоевци, Тревненско. Той се сдобива с терена за вилата през 2013 г. под формата на дарение от сина и снаха му. Ливадата, която е на усамотено място, е закупена от съпрузите Красимир и Росица няколко месеца по-рано - фундаментално за символичната сума от 238 лева. Първоначално "петното" е било един декар, но малко по-късно с констативен акт към са "притурени" още 600 квадрата.

Впоследствие, статутът на земеделската земя е сменен и върху нея започва строеж, който към днешна дата е готов до ключ. Сградата е двуетажна, а застроената й площ е 169 кв. метра. Архитектурно се опитва да наподоби характерния тревненски стил от епохата на Възраждането, а от двора и прозорците й се открива прекрасна гледка към Балкана.

Така патримониумът на Каракачанови се закръгля и с атрактивен планински имот. Както стана ясно от разследването “Апартаментгейт” проведено от "Биволъ", Каракачанов е придобил голям апартамент в София на цена по-ниска от пазарната. Той има цели пет тераси, като за три от тях има съмнения, че са незаконни. Проверка в Имотния регистър показа, че освен тази вила, Каракачанови имат имоти в Пиринско (с. Любовище, община Сандански),  както и на Северното Черноморие (с. Кранево, Варненско).

Facebook logo
Бъдете с нас и във