Параграф22 Daily

§22 Новини

86 деца на загинали полицаи получиха по 1000 лева

По 1000 лева получиха 86 деца на загинали полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР. Парите са събрани от ежегодната благотворителна кампания на министерството.

За пръв път от създаването на благотворителната кампания няма да се провежда традиционното коледно тържество заради епидемичната обстановка в страната.

Ето какво пишат от вътрешното ведомство:

Посрещаме Коледните празници в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Тази година, за първи път от началото на благотворителната кампания в подкрепа на децата на загиналите и на пострадалите полицаи и пожарникари, традиционното коледно тържество, което събира ръководството на МВР с момичетата и момчетата, подпомагани от инициативата, няма да се състои.

Независимо от обстоятелствата, имаме силата да превъзмогнем тежестта на ежедневието, обединени от каузата да дарим грижа, внимание и надежда. През 2020 г., с помощта на всички дарители и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, подпомаганите от благотворителната кампания на министерството 86 деца получиха за Коледа по 1000 лева.

Признателни сме на всички, които през годините безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на нашите колеги, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните деца.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във