Параграф22 Daily

§22 Новини

872 килограма свръхчист кокаин изхвърли океанът във Франция, затвориха плажове

Френските власти затвориха плажовете в югозападна Франция, тъй като пакети с кокаин и други наркотици продължават да бъдат изхвърляни на брега на Атлантическия океан всеки ден. Властите твърдят, че кокаинът е изключително чист - около 83 процента и предупредиха хората, които намерят опаковките да не ги пипат, а да предупредят полицията. Това не спря някои мераклии да се опитат да се доберат до дрогата, чиято улична стойност би била в милионите евро, което накара полицията да затвори плажовете и да започне да патрулира.

В понеделник 17-годишен младеж бе хванат с пет килограма кокаин в Лакану, затворен плаж за сърф близо до югозападния град Бордо. Затворени са и половин дузина други плажове в района, като полицията спира разхождащи се в района за претърсвания. Също така се проверят автомобили, които напускат близките паркинги.

Жена, на име Мартин, не забелязала знаците за затваряне на плажа в Порж. "Когато се обърнахме, видяхме пакет до водата", каза тя, допълвайки, , че са сигнализирали полицията, която преценила, че тежи около четири килограма, преди да запечата улова в найлонов плик. "Би било изкушаващо да го вземем, но сме честни!" , заяви тя пред АФП.

"Открихме 872 килограма", се казва в съобщение на прокурорът на западния град Рен Филип Аструк. Само преди две дни по крайбрежието количеството открити наркотици възлизаше на 763 килограма. От офиса на прокурора съобщават още, че различни служби наблюдават плажовете в цяла Франция.

В съобщението се казва, че наркотикът е изключително чист и може да доведе до предозиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във