Параграф22 Daily

§22 Новини

9 живота са били отнети при стрелба в училище в Казан

Броят на жертвите на стрелбата в училище № 175 в Казан се увеличи до девет. Това заяви президентът на Татарстан Рустам Минниханов. "Загубихме седем деца. Това са осмокласници. Четири момчета и три момичета. Освен това загубихме една учителка. И загубихме една друга жена. Общо девет души", казал той.

Минниханов отбелязал, че в момента 18 деца са приети в детската клинична болница. "За съжаление има такива с огнестрелни рани, има фрактури и натъртвания. Лекарите правят всичко, за да спасят живота на децата ни", каза той. Според президента на Татарстан двама възрастни се лекуват в седмата болница, а още един - в Републиканската клинична болница. "Те също имат огнестрелни рани, лекарите правят всичко възможно. Очакваме самолет от Москва. Ако е необходимо, подкрепата ще бъде осигурена от федералните медицински центрове", каза ръководителят на републиката.

Общо в училището се обучават 714 деца, там работят около 70 служители в т. ч. 52 учители. Източник на агенцията е съобщил по-рано днес, че двама неизвестни са открили огън в училището. Един от нападателите - 17-годишен младеж е задържан на място, другият е бил убит от охранителите. В града са прекратени всички учебни занятия. В Казан е въведен режим на контратерористична операция.

Прокуратурата проверява случая, мотивите за деянието все още са неизвестни. В сградата на учебното заведение е спецназът на ФСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във