Параграф22 Daily

§22 Новини

9 кг недекларирани златни накити откриха в магазин в Пазарджик

Близо 9 килограма недекларирано злато, храни и тютюн откриха при съвместна акция служители на „Икономическа полиция“, на Областната агенция по безопасност по храните и данъчни инспектори в Пазарджик, сочи БНР.

При проверка на магазин за продажба на мобилни телефони и аксесоари, проверяващите открили златни украшения. В домовете на 3-мата ползватели на магазина – 2-ма братя на 20 и 21 години, както и 50-годишен мъж, били открити още накити. Общото тегло на златните украшения е 8,9 кг, като те не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, а магазинът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина.

Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. Двама от ползвателите са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс за недекларирани изделия от благородни метали. Тримата ползватели ги грози затвор до 5 години или глоба в размер на една пета от стойността на бижутата.

По време на проверките от къща в Пазарджик са иззети 14 кг свинско месо без документи, а в селата Карабунар и Виноградец - бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене, които предлагали пред домовете си местни жители.

Полицаите са открили на 2 адреса в пазарджишкия квартал „Изток“ общо 6,3 кг сух нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари без бандерол.

Проверяващите са запечатали и нощен бар на бул. "България" в Пазарджик заради нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във