Параграф22 Daily

§22 Новини

Абсолютно нереалистично е украинската техника да стигне до България

"Формално погледнато, има къде у нас да се ремонтира украинска техника, защото заводите ни са ориентирани към ремонт на съветски образци. Не разбирам обаче как ще се осъществи самата логистика на украинската техника към България", коментира по bTV бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

"За пример - 25 млн. тона зърно са блокирани в Украйна, защото няма как да бъде изнесено от страната. Как сега да си представим, че украинската бронирана техника ще стигне до България? Това е абсолютно нереалистично. Затова смятам, че решението на Народното събрание (за военно-техническа помощ, б.р.) е нещо като нищо. По същия начин изглежда решението Варна да се превърне в своеобразен хъб за износ на зърно от Украйна... Същият въпрос – как това зърно ще стигне до Варна?'', озадачен е Найденов.

Относно думите на президента Радев, че даването на военно-техническа помощ на Украйна може да ни въвлече във война, бившият военен министър сподели, че не вижда основание за подобно изказване и отбеляза, че не знае защо държавният глава го е казал.

По думите му е напълно възможно Молдова да бъде следващата цел на Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във