Параграф22 Daily

§22 Новини

АБВ искат обществен съвет да контролира МВР

 Конструктивен социален коректив на управлението и през този сезон ще останат от АБВ. Това стана ясно от декларацията на формацията, прочетена от трибуната на Народното събрание от Кирил Цочев.

Партията на Георги Първанов щяла да продължи реализацията на своите инициативи. АБВ застава зад пакета от мерки на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин в пенсионната и социална сфера, както увери Кирил Цочев. Той припомни, че партията е предложила свои мерки и за съдебна реформа. За АБВ през този сезон важно щяло да е приемането на промените в Закона за референдумите. Акцент в работата на партията били и законът за гражданския фалит и законът за опазване на селскостопанското имущество. Формацията ще настоява и за реформа в образованието. АБВ щели да работят и за стабилизиране на сектор „Сигурност" и за повишаване на боеспособността на въоръжените ни сили.

Партията ще иска обществен съвет да контролира и координира работата на МВР. Формацията щяла да запази правото си на различие спрямо управлението, стана ясно още от изявлението на Кирил Цочев.

От АБВ настояват Народното събрание да приеме декларация за 9 май като се почетат всички аспекти на тази дата. Те предлагат да се почетат 70 години от капитулацията на нацистка Германия и приемането на декларацията на Робърт Шуман, с която се дава началото на ЕС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във