Параграф22 Daily

§22 Новини

АБВ пита за параметрите на обществената поръчка за тръбопровода във Варненското езеро

Какви са параметрите на обществената поръчка за изграждането на тръбопровода за отпадни води във Варненското езеро, по какви критерии е избрана гръцката фирма и защо се забавя проверката, свързана с действията в завод "Терем" във Варна - това са част от въпросите, които поставя партия АБВ. Организацията ще отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация с цел изясняване на фактите относно целия проект - заяви във Варна лидерът Румен Петков.

Той посочи, че своевременно в началото на туристическия сезон трябва да се направи необходимото, за да се убедят туристите, че плажовете и водата край тях са чисти, както показват пробите на РЗИ-Варна: "Без детайлна проверка на предприятията, обществото не знае истината. Винаги ще виси въпросът, че ни лъжат. И затова аз настоявам, по най-бърз начин да бъде проверен заводът на "Терем". Ако това не се направи, ще остане впечатлението ,че обвръзката между министъра на отбраната и министъра на околната среда е твърде пряка и политическа - единият възпрепятства извършването на проверката поради политическа зависимост от другия".

Петков коментира във Варна и подпомагането от страна на държавата на зърнопроизводството и пълната липса на подкрепа за производството на зеленчуци и плодове. По повод идеята за създаване на държавна петролна компания, Румен Петков каза, че тогава би трябвало да се възстановят и веригата магазини "Нармаг" със стоки на определени от държавата цени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във