Параграф22 Daily

§22 Новини

Администрацията на Байдън удължава мораториума върху ипотечните длъжници

Администрацията на американския президент Джо Байдън удължи до края на юни мораториум върху санкциите срещу ипотечните длъжници. Този ход, според изявлението на Белия дом, публикувано във вторник, директно ще помогне на 2,7 милиона собственици на жилища в страната да се справят с проблема с дълга, причинен от пандемията на коронавируса, а за още 11 милиона американци ще предостави повече възможности за справяне с трудностите при плащането на вноски ... Настоящият мораториум изтече през март, което беше изпълнено за милиони американци с влошаваща се дългова тежест и вероятно загуба на жилища.

Според администрацията около 20% от наемателите в страната закъсняват с плащането на жилища и над 10 милиона собственици на жилища са просрочили задълженията си по ипотечните кредити. Сред тези и други преобладават представители на националните малцинства. "Собствениците на жилища сега ще получат така необходимата им помощ при безпрецедентна извънредна ситуация в страната", се казва в изявлението на Белия дом. Възбрана на ипотекирани жилища във връзка с ипотека с федерални гаранции".

Според новия ред длъжниците няма да могат да ги лишат от правото да изкупуват ипотекирания недвижим имот до 30 юни. Те също така ще бъдат защитени от принудителни правни действия от страна на кредиторите. „Президентът Байдън непрестанно се ангажира със защитата на собствениците на жилища и стабилността на жилищата, тъй като Америка започва да превръща тази болезнена криза в бързо възстановяване", се казва в изявлението. „Днешното разширяване на <...> програмите е важна стъпка към изграждането на трайна и справедлива общност".

Facebook logo
Бъдете с нас и във