Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съд - Благоевград повторно преброи недействителните бюлетини от пет секции в Петрич

Административният съд в Благоевград е извършил оглед на изборните книжа от вота за общински съветници и повторно преброяване на недействителните бюлетини в пет секции в община Петрич, съобщават от пресцентъра на съда.

По делото седем свидетели са дали показания за начина на отчитане на валидността на бюлетините, допълват от там. Повторно са преброени в съдебна зала и действителните бюлетини с отбелязаните преференции за няколко партии. За следващото съдебно заседание по делото, което е настрочено за 10 декември 2019 година, съдът е допуснал и предстои оглед и повторно преброяване на бюлетините от още четири секции. Решението на Общинска избирателна комисия /ОИК/ Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с жалби от шестима кандидати за местния парламент, посочват от съда.

Със свои решения Административен съд - Благоевград е потвърдил избора на кмет на две кметства на територията на областта. Съдът е потвърдил резултата от балотажа за кмет на кметство Дъбница, община Гърмен. Потвърден е и изборът на кмет на кметство Огняново, община Гърмен, като решението е след оглед на изборните книжа и повторно ръчно преброяване на бюлетините, посочват от пресцентъра на правораздавателния орган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във