Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съд Бургас образува дело по жалба на ТК ”Минибус Експрес -Юг 2000”

Административен съд Бургас образува дело № 275/2016  по жалба на ТК ”Минибус Експрес -Юг 2000” против таксата за информационно обслужване на автобуси, извършващи превози на територията на страната, приета в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в Община Бургас, с решение на ОБС Бургас на 17 декември 2015 г. 

Текстът предвижда за услугата, предоставяна от ОП ”Транспорт”, превозвачите да заплащат стойността на един билет за съответното направление на всеки начален час на тръгване от Автогара”Юг”.

Жалбоподателят твърди, че за еднакъв обем предоставени услуги има неравнопоставеност на превозвачите със заплащане на оспорваната такса. Според него тя е незаконосъобразна. Иска се спиране изпълнението и отмяна на таксата, определена в тарифата в обжалваната част.

”Правата и интересите на нашата кооперация са засегнати изключително много, тъй като извършваме превоз до най- крайните точки до Южното Черноморие в областта- Царево, Ахтопол, Синеморец и Резово и следва да заплащаме при всяко едно тръгване от автогарата такса, равна на стойността на един билет, които е най-скъп в сравнение с билетите за превозите до другите по –близки  дестинации от Автогара ”Юг” – Созопол, Приморско Китен, Поморие”-пише в жалбата на
 ТК ”Минибус Експрес – Юг 2000”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във