Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съд-Бургас отложи делото "Росенец" за май

Бургаският административен съд отложи за 17 май дело, свързано с казуса „Росенец“. То е образувано по жалба на фирмите „Хермес Солар“ и „Стрейтлайн“, които атакуват решението на бургаската община пътят към т.нар. "летни сараи" да си остане общински. 

По делото са постъпили молби за конституиране като заинтересовани страни, които са оставени без уважение от съда. Против определението е входирана частна жалба от Виолетка Михайлова Костадинова в качеството й собственик на ЕТ „Виолетка Костадинова-Вилис 54 “ и Димчо Димитров Мутафов. Те обжалват решението на Общинския съвет от април м. г., още преди летните протести в Росенец. поред Константин Бачийски, общински съветник в Бургас тези хора искат и по това дело да бъдат конституирани като страна по делото. "Но Административният съд в Бургас е отхвърлил тяхното желание с мотив,  че нямат правен интерес и хората обжалват във Върховния съд в София. Така делото се отложи до произнасянето на ВАС", разкри той.

През април 2020 г. общинският съвет преобразува пътят към т.нар. "летни сараи" от общински в частен, но през юли, след отприщилите се протести отмени решението си и пътят отново стана общински. Това стана причина за нови дела по казуса „Росенец“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във