Параграф22 Weekly

§22 Новини

Административен съд - Пазарджик отмени общинарско решение

Административният съд в Пазарджик отмени решение на Общинския съвет в града, с което се определя спечелилия конкурса за паркинга зад болница "Здраве".


Делото беше образувано след протест на Окръжната прокуратура, в който се посочва, че това решение е незаконосъобразно, тъй като е прието при съществено нарушение на административните правила и е в нарушение на материално-правните разпоредби.


Със своето решение съдът уважава протестта на прокурора и посочва, че оспорваното решение е прието от Общинския съвет в Пазарджик при висящ спор, както за законосъобразността на решението, с което се преобразува собствеността на общината върху този имот от публична в частна, така и при също висящ съдебен спор относно решението на Общинския съвет за продажбата на този имот.


Съдът счита, че при тези обстоятелства Общинския съвет в Пазарджик е приел незаконосъобразно решение, което следва да бъде отменено, тъй като се е разпоредил с имот, чийто статут и възможност за разпореждане не са установени, се казва също в решението на съда. Решението подлежи на касационно обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във