Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съд - Варна събира помощи за болно дете с благотворителен коледен базар

За поредна година Административният съд във Варна организира коледен базар с благотворителна цел, като този път средства се набират в помощ на болно момченце. От днес до 13-ти декември в съдебната инстанция се предлагат ръчно изработени изделия, сочи Жана Андреева от Административния съд.

Инициативата и този път се провежда съвместно с Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. За четвърта поредна година четирите звена на Комплекса, които работят с деца и техните семейства, изработват коледни изделия – сувенири, играчки, картички, които предоставят за благотворителните базари. Всеки желаещ ще може да си купи коледни изделия – сувенири, играчки и картички, които са измайсторени от деца и техните семействата. Чрез арт терапията социалните служители развиват потенциала и уменията на малчуганите за справяне с всекидневието, обясняват от магистратура.

Тази година средствата, събрани от базара, ще бъдат преведени на сметката на 18-месечния Мартин Даниелов Илиев от Варна. Момченцето страда от остра лимфобластна левкемия. Средствата са необходими за извършването на животоспасяваща трансплантация на детето на стволови клетки в Турция.

Сумата за трансплантацията е 120 000 евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във