Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съдия и ученици от Американския колеж в онлайн среща

Съдия Диана Костова–заместник-председател на Административен съд – Велико Търново, проведе онлайн среща с десетокласниците от ЧПГ „Американски колеж – Аркус“. Инициативата е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която съдът работи вече пета учебна година.

Съдия Костова е лектор по програмата още от старта й и с лекота и увлекателност запознава гимназистите със същността на Конституцията, организацията и функционирането на съдебната система в страната ни. Неведнъж е споделяла радостта от работата си с ученици и удовлетвореността от възможността да им бъде полезна, като обогати познанията и правната им грамотност и култура. За това не попречи дори отдалеченият достъп, при който бяха проведени уроците на 10 и 11 май предвид противоепидемичните мерки в страната.

Прикованият интерес, нескритата любознателност и многобройните въпроси на колежаните са красноречив показател за смисъла и ефекта на образователната програма, успешно реализирана по споразумение между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във