Параграф22 Daily

§22 Новини

Административният съд в Добрич обяви конкурс за есе

Административният съд в Добрич пита гимназистите "Има ли "бели бобени зърна" пред съдебната система в България?" в конкурс за есе като въпросът търси паралел с творба на Елин Пелин. "За всяко мое прегрешение, с дело или помишление, оставям тук по едно бобено зърно - черно за непростимите и бяло, за тия които хвърлят душата ми в съмнение и мисълта ми не може да разграничи грях ли са или не", е цитатът от разказа на писателя "Чорба от греховете на отец Никодим", чрез който младите автори ще търсят актуалния отговор.

Ученици от девети до дванадесети клас могат да се включат в творческата надпревара и с есета на тема "Бай Ганьо в днешна България" и "Пазете правото. Включително и от закона" по цитат на доцент Кристиан Таков.

Конкурсът е част от програмата на Деня на отворените врати на Административния съд, който ще се състои виртуално на 30 октомври, съобщават от институцията. В съда ще очакват ученическите творби до 25 октомври. Комисия от магистрати ще оцени есетата, а победителят и наградата, която ще получи, ще бъдат обявени в Деня на отворените врати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във