Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Екимджиев: Една институция да се оплаква от държавата си, е невъобразимо

"Разликата (между Цацаров и Гешев б.р.) идва от неудържимото желание на ръководството на прокуратурата да демонстрират по всякакъв начин юридическото си невежество. Буквално през ден ни заливат с различни писания все едно са НПО', това заяви адв. Михаил Екимджиев за делото на сем. Баневи срещу главния прокурор и петимата му заместници, че са злепоставени в писмото, което беше подписано преди известно време от самите тях за натиск върху прокуратурата.

"Когато публична институция на една дърава се оплаква от държавата си е невъобразимо от юридическа гледна точка", допълни той. "Това се прави заради чувството за недосегаемост, но несериозността на тази петиция ни дава възможност да потърсим отговорност", добави Екимджиев.

"Делото е внесено в деловодството на СГС. Трябва да има съдебни заседания, в в които Гешев и останалите 5 души да обяснят глупавите си действия. Претенцията е от 60 000 лв. обезщетение за морални вреди от това злепоставящо съдържание на писмото, защото ако си решил от това да се оплакваш, че не си харесваш държавата - това не означава да злоупотребяваш с лични данни", уточни юристът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във