Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат-фотограф подготвя първа фотоизложба „Отвъд параграфа“

Известният търновски адвокат Валери Ставрев открива дълго подготвяната си първа фотоизложба от снимки. Фотографията се е превърнала в страст на видния адвокат и бивш прокурор от Велико Търново преди повече от 10 години. Наред с юридическата дейност, Валери Ставрев активно упражнява и хобито си.

Той е кръстил първата си самостоятелна изложба „Отвъд параграфа“, защото тя не е свързана с професията му. Подбрал е 66 художествени снимки от В. Търново, страната и света, които дълго е подбирал измежду над 60 000 фотографии.

Юристът присъства с професионален фотоапарат на знакови обществени събития в старата столица и региона. Адвокатът влиза в ролята на фоторепортер и запечатва кадри от културни, криминални и други атрактивни събития. Много често може да бъде видян на необичайни мероприятия, където няма дори нито един журналист или щатен фоторепортер. Хората си мислят, че адвокатът снима само от любов към фотографията. Оказа се обаче, че той има вече уникален архив на събития, които запечатва от десетилетие.

„Обичам да снимам изложби, чествания, фестивали, събития с официални гости на старата столица. В началото се чудех какво да правя с тази си страст, но после си купих хубава техника и открих, че ми доставя огромно удоволствие и радост, просто ми топли душата. В началото може и да съм бил пишман фотограф, но сега твърдо вече не съм такъв”, споделя Валери Ставрев.

Според работния вариант, експозицията му щеше да е озаглавена „Търновград през погледа на един адвокат”. Сега тя, в окончателен вариант, ще бъде показана на 3 октомври в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ - В. Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във