Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Хаджигенов: Храним 55 000 тунеядци в МВР

Борисов се е скрил, снишил се е по стар социалистически обичай и чака да му се размине перестройката. Праща по медиите разни тамагочита“, коментира адв. Николай Хаджигенов поведението на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов „Не сме започнали още с кражбите в енергетиката или с кражбите в спорта“, коментира още той пред БНТ.

Той обясни, че кражбите на държавни средства се извършват по една и съща схема – с едни и същи документи са взема финансиране по различни направления, като практиката се прилага от повечето федерации. „За да върнем инвеститорите, трябва да им дадем правна сигурност. Българският съд работи добре. Имаме нужда от фини настройки в законодателството“, каза още той.

По думите му трябва да се премахне състава на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев като главен прокурор. Промяна на конституцията не е необходима според Хаджигенов, но мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт. „От прокуратурата не очакваме нищо смислено“, категоричен беше представителят на „Изправи се! Мутри вън“.

Той коментира и скандала със СРС-тата като каза, че те са лишени от законосъобразност: „Следите, които оставят СРС-тата са на четири места“. Хаджигенов заяви, че многократно е подслушван.

По темата с чистките в МВР каза: „Аз, ако бях, бих изрязал до корен нещата. Ние данъкоплатците храним около 55 000 тунеядци. Те са некомпетентни, мързеливи и мястото им не е там“. Решението е да се направят нови правила и да влязат нови хора: „Махаме КАТ и създаваме нови правила и вкараме нови хора. Трябва масово чистене в системата“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във