Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Хари Харалампиев е носителят на Националната награда "Константин Величков"

Адвокат Хари Харалампиев е новият носител на Националната награда "Константин Величков" на Община Пазарджик. Отличието, съпроводено със статуетка - дело на скулптора Стефан Лютаков, бе връчена от кмета на общината Тодор Попов снощи на официална церемония-концерт по повод Деня на народните будители в зала "Маестро Георги Атанасов".

Наградата е учредена през 2011 година и се присъжда за изключителен принос в развитието и утвърждаването на община Пазарджик като духовно и културно средище. Първият неин носител е проф. Величко Минеков.

Хари Харалампиев е изтъкнат адвокат по наказателни дела, защитавал медицинските сестри в Либия, майстор на перото. Трети мандат оглавява Общинския съвет в Пазарджик и поощрява и подкрепя писатели, поети, художници и други таланти на изкуството и културата в града и общината.

На церемонията бяха отличени и младежи в рамките на общинската програма за поощрение "Граждански импулс". Грамота и културен чек получиха четирима ученици с високи постижения в сферата на образованието и художественото слово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във