Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат и художник издадоха съвместен сборник с поезия в САЩ

Наши сънародници в Съединените щати издадоха съвместен поетически сборник, наречен „Сънебродница”. Издаването на книгата е възможно благодарение на средства, събрани от българската общност в Чикаго.

Книгата с поезия е съвместно дело на поета Михаил Цветански - Екстазис, по професия адвокат, и на художника Василен Васевски. „Посланието е любовта – нашата най-голяма ценност, истина, сбъдване, реалност. Това, към което всички се стремим – да получаваме любов, да даваме любов, да бъдем малко по-добри, малко по-човечни, малко по-смирени, малко по-истински“, сподели пред БНР Михаил Цветански, който е родом от Стара Загора.

От 2017 г. Цветански живее в Чикаго. С поезия се занимава от десет години. Първата му стихосбирка – „Петата стихия“, излиза през 2014 година. В „Сънебродница“ са включени повече от 70 творби.

Музиката събира поета Михаил Цветански с художника Василен Васевски - съпругата на Цветански свири на виола. „Предложих му да илюстрирам негови стихотворения. Той се беше вдъхновил от мои картини, по които написа специално стихотворения, а след това ми изпрати други свои стихове, по които аз да нарисувам нещо. Беше много хубава симбиоза“, разказа Васевски. Той намира заглавието за интересно, а думата сънебродница – за много поетична.

Предстои сборникът да бъде издаден и в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във