Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Марковски категоричен: При умишлено убийство без съкратено съдебно следствие

Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убуйство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви в "Денят започва" адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът. Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски: "Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я", отбелязва той.

Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат "искаме да го одерат жив". Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи, категоричен е адвокат Марковски.

Той коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов: "Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора".

Facebook logo
Бъдете с нас и във