Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат: Няма критерии за подбор на лицата, които да влязат в "черния списък"

Ако не бъде направен адекватен подбор по ясни критерии, ще се изпадне в абсурдна ситуация на асоциирани лицаАко не бъде направен адекватен подбор по ясни критерии, ще се изпадне в абсурдна ситуация на асоциирани лица. "В националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка, която да е продължение на санкциите по глобалния закон „Магнитски”. Така не може да бъде направен точен подбор на лицата, които да влязат в така наречения „черен списък” на свързаните с уличените от САЩ."

Такова мнение изрази в ефира на NOVA адвокат Адриан Боянов. „Ако не бъде направен адекватен подбор по ясни критерии, ще се изпадне в абсурдна ситуация на асоциирани лица. Там ще попаднат хора, които категорично не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков”, заяви Боянов.

Според него трябва на всички юридически лица, които под една или друга форма са свързани с Пеевски и Божков, да им се направи проверка, да им се прегледат финансовите отчети и договорите. „Ако се установи нещо нередно, тогава всички лица свързани с тази фирма да влязат в някакъв „черен списък”, коментира Боянов. Необходима и задълбочена проверка преди някой да бъде добавян в „черния списък”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във