Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Николай Хаджигенов: Сезираме главния каскет на Републиката за побоя над протестиращите

"В момента обжалваме заповедите за задържане на всеки един от жертвите на побой. Сезираме и главния каскет на Република България, за съжаление, защото ние нямаме главен прокурор, защото срещу тях са извършени множество престъпления, които трябва да бъдат разследвани, но няма да бъдат разследвани. Това е другата причина, че тези млади хора са тук на протеста, не знаейки какво се случва и сега го видяха, а сега те имаха удоволствието, това го казвам иронично, да видят."

Това каза адвокат Николай Хаджигенов, който се е заел да защитава младежите, които бяха пребити и задържани по време на антиправителствените протести в София на 10.07.2020г., предава Евроком.

"Аз ги карам да снимат и да се освидетелстват. Кадрите, които всички са видяли са направени отдалеч, в тъмното и качеството не е добро, затова ги накарах, който не се е снимал да се снима. Поисках кадрите от HD камерите на Министерски съвет, никаква изненада - не ни ги предоставиха. Не сме имали правни основания, а аз по две основания съм ги поискал", каза още адвокатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във