Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат разкрива целия фалш на номера "Велико народно събрание"

Дали цялата внезапна "инициативност" на властимащите за конституционни промени, за които от демократичната общност настояваме от години (част от които същите тези хора "опраскаха" през 2015 г.), не е, за да се тупка топката и да се спечелят заветните 6-7 месеца до редовните избори и да няма #предсрочниИзбори и #служебноПравителство?!!Адвокат Петър Славов, бивш депутат, написа във фейсбук:

Да припомним относно Великото народно събрание:

- Правомощието за предложение за свикване на #ВНС и приемане на нова Конституция е на президента и 1/2 от народните представители, но не и на премиера!

- Проектът се разглежда от действащото Народно събрание НЕ ПО-РАНО от 2 месеца (и не по-късно от 5мес.) от внасянето му!

- Проектът се приема с мнозинство от 2/3 от народните представители;

- Ако бъде прието решението с 2/3 мнозинство, то насрочването на изборите е в 3-месечен срок..

- По всичко изглежда, че горните мнозинства (ГЕРБ и т.нар. 'патриоти' имат общо 116 гласа), особено това за 160 депутати, са несъбираеми в този парламент!

Дали цялата внезапна "инициативност" на властимащите за конституционни промени, за които от демократичната общност настояваме от години (част от които същите тези хора "опраскаха" през 2015 г.), не е, за да се тупка топката и да се спечелят заветните 6-7 месеца до редовните избори и да няма #предсрочниИзбори и #служебноПравителство?!!

#ОСТАВКА

Facebook logo
Бъдете с нас и във