Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат сключвал договори с мъртъвци, източил 2 млн. лева от "Енерго-про"

Адвокат Красимир Тодоров от Варна е източил близо 2 млн. лв. от "Енерго-Про", сключвайки договори с мъртъвци. Това каза пред ТВ7 изпълнителният директор на дружеството Стефан Абаджиев. По думите на Абаджиев, правистът е фалшифицирал документи и пълномощни. Той разполагал с информация за това към кои клиенти дружеството има дългове и прехвърллял тези дългове на фирми. От "Енерго-про" са идентифицирали една от "къртиците", които е осигурявала достъп до конфиденциалната информация за Тодоров. Течът обаче не спира.

По думите на Абаджиев, Тодоров използвал много умело "вратички в закона" и успявал да разбие един дълг на десетки фирми, което води до реализиране на също толкова дела за електроразпределителното дружество и съответните разходи по тях. Абаджиев даде пример с дълг от 1 354 лв. като дружеството реално изплаща около 28 000 лв.

Дейността на Тодоров "Енерго-про" следи от 2012 г. , като Абаджиев твърди, че адвокатът е реализирал стотици дела срещу дружеството. Загубите са за около 1,2 млн. лв на година. Дружеството налага данък за останалите абонати, в следствие на загубите, който възлиза на около 0,30 лв. на мегават часа.

Адвокат Красимир Тодоров получи право на реплика в предаването. Той се включи по телефона и категорично отрече да е извършвал въпросните измами. По думите му "Енерго -про" води война срещу него и иска да го елиминира. Той обаче заяви, че е спокоен, защото законът е на негова страна и разполага с документация за всички извършени дейности от него. Освен това е подготвил още 100 нови дела срещу дружеството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във