Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Величков: Да направим прокурора на Царево главен прокурор!

Визията за реформи в съдебната система представиха на протеста в Бургас  от инициативата „Правосъдие за всеки“. Около 50 души излязоха и днес с искане за оставки на главния прокурор и на правителството.

Прокуратурата, досега, никога не се е намесила при големите фалити на банките, посочи адвокат Велислав Величков от инициативата. За милиарди, държавното обвинение не предприема нищо, добави той и допълни: „Тя се намесва, ако някой открадне портмонето на бабата в Бродилово, например. Или ако някой спука гумите на колата на някой в Каблешково. С това се занимава главният прокурор. Ако това ще прави главният прокурор, то да изберем районния прокурор на Царево за главен прокурор, ако той ще върши неговата работа“.

Една от най-големите проблеми е, че прокуратурата може да прекратява производство без съдебна санкция, посочи Георги Дражев от движение „Да, Антимафия“. Само един главен прокурор се опита да промени това, припомни той: „И това е Борис Велчев. Както ВСС, така и неговите заместници, бойкотираха и бламираха това предложение“.

С викове „Оставка“ протестиращите преминаха през центъра на града и изпяха химна до Морската гара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във