Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокати бойкотират Килърите

Адвокати продължават да бойкотират делото Килърите. Откакто е започнал процесът за поръчкови убийства почти не минава заседание без отсъствие на някои от защитниците на подсъдимите. Не направи изключение и днешното заседание по делото срещу престъпната група в Шуменския окръжен съд. На него не се явиха титулярните адвокати на четирима от подсъдимите ndash; Янко Попов, Райчо Стойнев, Георги Вълев и Петър Атмаджов. Съдът обаче веднага назначи на тяхно място резервни защитници и така процесът продължи без отлагане. Магистратите парираха опитите на един от адвокатите делото да бъде отложено заради липсата на упълномощените защитници, защото те са били редовно призовани и няма уважителна причина за тяхното отсъствие от залата.


На делото беше изслушана съдебно-техническа експертиза относно маршрутите на три двойки SIM-карти, ползвани в началото на юли 2009 г. от подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов и Владимир Филев- единият от извършителите на убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. в Шумен.


Заключението на експерта е, че картите са се ползвали или от едно лице, или от две лица, които са се движили неотлъчно заедно в този период. Маршрутите на придвижване бяха онагледени с компютърни презентации, изготвени от вещото лице.

Facebook logo
Бъдете с нас и във