Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокати от Благоевград свалиха доверието си от ВАдвС

Адвокатската колегия в Благоевград свали доверието си от Висшия адвокатски съвет. Решението беше взето на днешното общо събрание на колегията, което се проведе в Благоевград. „В дневния ред имаше две точки – избор на адвокатски съвет и като втора точка, снехме доверието към Висшия адвокатски съвет, по мое предложение“, потвърди за Радио Благоевград адвокат Велик Гогов.

Като мотив за вземането на това решение, адвокат Гогов определи това, че Висшия адвокатски съвет, не работи в подкрепа на адвокатите в страната. „На Общо събрание на адвокатите от страната през февруари в София, не се прие отчета на Висшия адвокатски съвет, което значеше, че и Общото събрание на адвокатите от страната снема доверието си от Висшия адвокатски съвет. По време на това заседание се взеха решения, които Висшия адвокатски съвет не изпълнява, макар да е длъжен да изпълнява решението на Общото събрание на адвокатите в страната. Поради това снехме и доверието към Висшия адвокатски съвет“, коментира адвокат Гогов.

Заради пандемията от коронавирус в Окръжен съд – Благоевград е въведен ограничителен режим за външни лица, което възпрепятства работата на защитата. Ако не им бъде разрешен нормален достъп до делата, благоевградските адвокати заплашват с „жива верига“ сградата на Съдебната палата в Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във