Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокатка от Враца уж поръчалa поставянето на бомба в колата на съдия

Адвокат Румяна Тодорова от Враца и нейната дъщеря Деница са поръчали монтирането на взривно устройство в автомобил на съдия от града. Двете жени са разследвани за измами и са обвиняеми за ръководителки на организирана престъпна група.

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и  иззети  при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията  на  гр. Враца.

На 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка  и  дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен  арест“ и „Гаранция в пари“.

Днес, след получено разрешение от СНС, е проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната  група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Двете са задържани за срок до 72  часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във