Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокатка твърди, че е пребита от дрогиран шофьор пред децата й

Адвокат Галя Гълъбова твърди, че агресивен и дрогиран шофьор я е пребил пред очите на двете й деца. Случката се разиграла в самоковското село Говедарци в края на април.  Докато вървяла към местния магазин със 7-годишния си син, детето за малко не било пометено от движещия се с висока скорост автомобил на нападателя.

След направена забележка от страна на адвоката, се стига и до агресията срещу нея. „Не съм го предизвиквала. Реших да взема гражданска позиция. Почуках на колата, за да кажа на шофьора и приятелката му, че за малко не прегазиха детето ми. Очаквах извинение. Жената започна да ме псува, наплю ме и последва удар. Аз отвърнах. Тогава се намеси мъжът. Започна да ме бие и паднах на земята. Един господин от селото ми помогна. Ако не беше той, боят щеше да е жесток. Шофьорът успя да ме повали на земята втори път. Междувременно децата ми крещяха, че ме убиват. Намеси се и моя колежка. Тя също отнесе няколко удара от приятелката на мъжа. След това се качиха в колата и потеглиха“, разказа в ефира на „Здравей, България“ адвокат Гълъбова. Тя заяви, че е подала жалба и вече има образувано досъдебно производство.

На шофьора е взета проба за алкохол и наркотици. По думите на жената от полицията са й обяснили, че в кръвта му са открити упойващи вещества. „Казаха ми, че ще бъде задържан, но на сутринта го видях отново да обикаля с колата“, казва Гълъбова.

Според шофьора Огнян Янакиев твърденията на юриста са лъжа. „Резултатите от пробата ми още не са излезли. Не съм нанасял удари на адвокатката. Опитах се да я отскубна от приятелката ми“, категоричен е мъжът.

Той разказа и неговата версия по случая. „Пътувахме от Самоков към Говедарци. На навлизане в селото, от една странична улица, излезе дете с колело. Спряхме рязко. От там майката ръкомахаше. Мислехме, че се кара на детето и потеглихме. Отидох до близкия магазин и чух силно тропане и викове. Когато погледнах, видях как адвокатката биеше приятелката ми. Отидох да ги разтърва. Дойде още едно момиче, което удари половинката ми. Намесиха се други хора, разтървахме ги. Моята приятелка се обади на 112. Адвокатката, като видя, че звъним, счупи огледалото на колата и започна да ни плюе. Другите хора започнаха също да ни нападат и затова се качихме в колата и тръгнахме“, поясни Огнян Янакиев.

Жената обаче е категорична, че има свидетели на агресията. „Освен това, разследващият полицай заяви, че става въпрос за упойващи вещества. Не знам какви наркотици са точно“, поясни Галя Гълъбова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във