Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокатски номер пак отложи делото за конфискацията на братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил отложи делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов. Причина е молба, подадена от един от особените представители по делото - адвокат Николай Николов. Той представлява Радмила Дюлгерова Христова, която е страна по делото. Причина за отсъствието на адвоката е влошено здравословно състояние. Молбата пристигна минути, след като съдия Татяна Костадинова даде ход на делото, и в момента, в който се правеха възражения и допълнения по изготвения проект на доклад. Заради постъпването на молбата делото беше отложено за 15 септември 2014 г. от 13.00 часа.


До момента адвокат Николай Николов става за трети път причина за отлагане на гражданския процес, поради което съдията-докладчик го заличи от списъка с особени представители, като разпореди да бъде изпратено писмо до Кюстендилска адвокатска колегия, откъдето ще бъде определен нов адвокат за Радмила Христова.


"Колегията ще определи нов колега за делото. Ако преценят, че има нарушение от страна на колегата Николов, трябва да вземат мерки. Не очаквам, че ще има забавяне на делото, заради определянето на нов особен представител. Председателят на съдебния състав заяви, че ще положи всички усилия, за да може новият колега да се подготви за следващото заседание", заяви адвокат Емил Атанасов, който също участва в процеса. Според друг адвокат по делото - Капка Гергинова, заяви че няма обяснение за отсъствието на адвокат Николай Николов. "Смятам, че след тълкувателното решение на върховните съдии, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество не е в процесуална изненада. Те може би са имали очакването, че работата им ще бъде облекчена", заяви адвокат Гергинова. Тя изрази становище, че представителите на комисията вървят по едно обвинение, на база датата на привличането на Пламен Галев и Ангел Христов. Върховният съд обаче е постановил една осъдителна присъда за период, който не съвпада с този на привличането. "Те са осъдени за период, в който вече нямат никакво касателство към имуществото", допълни адвокат Гергинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във