Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокатът на кмета Румен Томов ще обжалва решение на Административен съд - Благоевград

Административният съд в Благоевград отмени решението на Общинската избирателна комисия, с което тя отказва да прекрати предсрочно правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов.

В мотивите си съдът приема, че са налице и трите нарушения, посочени в жалбите на 4 политически партии и коалиции. Румен Томов не е предприел в законоустановения срок всички действия за заличаване на търговската си дейност, не е уведомил за това нито ОИК, нито ОбС. Неизпълнението на което и да е от трите императивни изисквания е достатъчно основание правомощията му да бъдат прекратени, се казва още в решението. Административният съд е постановил ново произнасяне на ОИК, която следва „стриктно да приложи неблагоприятните последици от Закона за местното самоуправление и местната администрация — предсрочно да прекрати правомощията на кмета Румен Томов.

„В решението си съдът е пренебрегнал както нередовността на жалбите, така и факта, че кметът е изпълнил своите задължения по закон“, заяви адвокатът на Румен Томов Милана Кривачка. Тя обеща да обжалва решението на Административния съд в Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във