Параграф22 Daily

§22 Новини

Афганистанци и сирийци бяха открити при опит да влязат нелегално в страната

Петима афганистанци се опитаха да влязат незаконно в страната, укрити в товарен влак, двама сирийци бяха намерени от граничните полицаи в тайник на микробус. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция".

Тази сутрин към 4 часа на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната микробус „Опел“ с германска регистрация, управляван от германския гражданин Ч.М - 51 г. Граничните полицаи открили под дъното на микробуса специално пригоден тайник с двама мъже без документи за самоличност, по техни данни сирийски граждани. Шофьорът и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Свиленград.

Към 6 часа днес на ГКПП Капитан Андреево – гара пристигнал от Турция товарен влак. Дежурният граничен полицай открил в два от контейнерите, натоварени на вагоните, петима мъже без документи за самоличност, по тяхна информация афганистански граждани. Петимата са задържани в ГПУ-Свиленград, работата по двата случая продължава.

В Пловдив е образувано бързо производство е започнато срещу 28-годишна жена от Първомай. Е.Г. е била заловена в момент на извършване на джебчийска кражба на кооперативния пазар в Първомай вчера около 10.30 часа. Тя направила опит да отнеме от чантичката на 44-годишния потърпевш мобилен телефон, ваучери за храна и 170 лева. Случаят е докладван в районната прокуратура, работата на разследващите продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във