Параграф22 Daily

§22 Новини

Агенти на ДАНС посетили фонд ”Земеделие”

ДФ "Земеделие" е бил посетен от агенти на ДАНС, за да отнемат достъпа до класифицирана информация на директора Мирослав Николов. "Бяха изпратени длъжностни лица от ДАНС от страна на министъра на земеделието, които да се опитат да вземат достъпа ми до класифицирана информация. Но в бързината не бяха изпълнени всички процедури и към момента няма такова нещо. Документите не бяха изготвени коректно и бяха намесени други лица. Това е поредното доказателство за натиска, който се прилага над фонда", коментира Николов по БНР и уточни, че има достъп от два месеца и тази процедура, която са стартирали, може да бъде обжалвана.
Излезе информация, че е поискано отнемане на достъпа до класифицирана информация и на заместничката на Николов - Виолета Александрова. Ако това стане, двамата реално няма да могат да работят, защото ще бъде отрязана възможността им да боравят с кореспонденцията, която се води с европейските служби.
Вчера членовете на Управителния съвет на фонда подадоха колективна оставка. Поискана бе и оставката на Николов, но той отказа. "Това означава да предам българските бенефициенти", мотивира се Николов.
Директорът подчерта, че на заседанието не са били взети никакви решения за пари, първа и единствена точка са били поискани техните оставки. Днес обаче пред БНР Мирослав Николов не потвърди подадените оставки на УС с мотив, че не е видял писмени заявления. Той съобщи още, че от Управителния съвет на фонда са освободени тримата зам.- министри на земеделието.
Директорът заяви още, че вече е объркан, защото се оказа, че половината от УС вече е подменен и не може да бъде сигурен кой е член и кой не.
"В УС имаше хора, които бяха за първи път на такова заседание. Продължават промените с цел да бъде възпрепятствана работата на Фонда. Доколкото моята информация е вярна, знам, че г-н Гечев (Явор Гечев - зам.-министър) вече не е член на УС. Не съм видял има ли подадена оставка или това просто се тиражира, не мога да коментирам. Изход има - продължаваме да работим", категоричен бе обаче Николов.
Той твърди, че няма забавяне на проекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във