Параграф22 Daily

§22 Новини

АК - Пловдив и юридическият факултет на ПУ "Пайсий Хилендарски" с обща инициатива

Адвокатска колегия - Пловдив и юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" организираха Научно-практическа дискусия на тема „Основните права - състояние, проблеми и решения”.

Форумът беше посветен на 16 април - Ден на Конституцията, професионален празник на българските юристи и съдебни служители и беше под патронажа на председателя на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев.

Сред участниците бяха проф. д-р Янаки Стоилов, член на Конституционния съд на Република България и председателите на три от съдилищата в пловдивския съдебен район. Присъстващите бяха приветствани от председателя на Висшия адвокатски съвет и от доц. д-р Даниела Дончева - декан на Юридическия факултет. Поздравителен адрес изпрати Омбудсманът на Република България проф. д-р Диана Ковачева. Модератор беше членът на Висшия адвокатски съвет Албена Пискова.

На дискусията бяха представени доклади по следните теми: „Основните права - състояние, проблеми и решения” - изложение на проф. д-р Янаки Стоилов, член на Конституционния съд на Република България; „Модели на концентриран конституционен контрол. Достъп на гражданите до конституционно правосъдие”- изложение на доц. д-р Радослава Янкулова – преподавател в ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски” и „Предизвикателствата пред адвокатурата, произтичащи от ограниченията на основните права”- изложение на Георги Стойчев - адвокат от Софийска адвокатска колегия.

Във форума взеха участие много преподаватели, студенти, адвокати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във