Параграф22 Daily

§22 Новини

Академията на МВР отбеляза завършването на обучението на випуск 2020

108 курсанти от факултетите „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ се вливат в редиците на МВР.  79 от тях завършиха специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, 11 – „Гранична полиция“ и 18 – „Пожарна безопасност и защита на населението“.

"Приемете своята професия като призвание и мисия. Носете с гордост името на нашата академия и защитавайте нейната чест! Спомняйте си наученото по време на нашите занятия - професиите на полицая и пожарникаря не са начин за изкарване на прехраната, те са служба на страната и на хората. Ние, вашите преподаватели, изпитваме гордост, че и тази година сред нас постъпват подготвени кадри, които ще противодействат на престъпността, ще пазят реда в страната, ще се борят с пожарите и бедствията, ще осъществяват граничния контрол. В структурите на министерството ще ви посрещнат колеги и ще ви помогнат да навлезете в тънкостите на професията. Ще се изправите пред предизвикателства, професионални и житейски, но се надявам, че наученото при нас ще ви е от полза.

Уважаеми курсанти от випуск 2020, от името на преподавателите и администрацията на най-доброто висше училище в страната в професионалното направление „Национална сигурност“, ви поздравявам по случай вашето дипломиране. Накарайте ни да се гордеем с вас! За мен беше чест и привилегия да ви преподавам!" - с тези думи към курсантите се обърна ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. д. н. Любомир Тимчев. Той изказа специални благодарности и на ръководството на Министерството на вътрешните работи за доверието, разбирането и готовността да инвестира в образованието на своите кадри, както и на преподавателите и администрацията към Академията – за усилията, които полагат ежедневно в обучителния процес.

С поздравителен адрес към курсантите се обърна министър Христо Терзийски „Пазете честта и престижа на нашата професия и ежедневно доказвайте, че сте достойни да заемате поста на полицая и пожарникаря! Бъдете упорити, всеотдайни и отговорни, ценете знанията, които сте получили. Запазете най-скъпите човешки ценности - добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство, на които са ви научили вашите преподаватели.

Покорете професията със знания, воля и вяра в себе   си!“

На кратката тържествена церемония присъстваха зам.-ректорът на академията комисар д. н. Руси Янев и зам.- директори на дирекции в МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във