Параграф22 Daily

§22 Новини

Академията на МВР откри новата учебна година, закръгли 50-те

С тържествена церемония днес Академията на МВР отбеляза началото на учебната 2019/2020 година, както и 50-годишнината от създаването на висшето учебно заведение на МВР. На празника присъстваха политическото и професионалното ръководство на министерството, директори на главни и административни дирекции, депутати, бивши ректори и преподаватели на академията, гости и близки на курсантите.

Присъствието на дългогодишни преподаватели, ръководители, съмишленици и приятели на Академията показва, че нашето висше учебно заведение има своя авторитет сред академичните среди, че е успяло да изгради своя образ като институт, който няма аналог в държавата, заяви в приветственото си слово министър Маринов. Той увери, че ръководството на Министерството на вътрешните работи ще продължи да подкрепя, да осигурява ресурси и време за бъдещото развитие на Академията, предлагаща високо ниво на образование и обучение по специалности от областта на националната сигурност, техническите науки и публичното управление. Министър Маринов пожела на курсантите успех през новата учебна година. Бъдете активни, благодаря ви за избора, който сте направили! Използвайте всяка възможност за трупане на знания и опит, защото добрата подготовка е важно условие да станете добри служители и да изпълните със съдържание целите си да служите на обществото и на държавата. Надявам се, че ще прекарате незабравими моменти в Академията, ще се почувствате специални и осъществили мечтата, която е довела всеки от Вас тук!, отбеляза още вътрешният министър.

По време на церемонията ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев връчи почетни плакети на Академията на МВР на политическото и професионално ръководство на МВР, на бившите ректори на академията и на почетни гости на тържеството.

Тази година прага на АМВР прекрачват за първи път 166 курсанти. 126 от тях ще се обучават във Факултет „Полиция“, а 40 - във Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във