Параграф22 Daily

§22 Новини

Акция на МВР в страната за луксозни коли и кортежи, Ториното в ареста

Мащабна операция на МВР тече от снощи в цялата страна. При нея масово се проверяват луксозни автомобили и кортежи. В няколко столични квартала има засилено полицейско присъствие, съобщиха БНР и Нова телевизия. Масови проверки на автомобили се извършват в районите на Бояна, Драгалевци и Симеоново, както и в квартал Лозенец. Подобни акции има и в още няколко града на страната.

За момента от МВР не дават данни за резултатите от акцията.

Подобни мерки бяха анонсирани в края на февруари след среща между ръководството на вътрешното ведомство и главния прокурор Сотир Цацаров. Тя бе провокирана от побоя, нанесен от гардовете на Ивайло Борисов-Ториното над семейство на Околовръстния път в София. Тогава бе обявено, че една от набелязаните мерки е да се регистрират всички съпровождащи коли.

"Практиката на кортежи пред нощни заведения, по магистрали и улиците, които демонстрират тотална наглост и беззаконие трябва да бъде прекратена", каза тогава Сотир Цацаров.

Задържаха дясната ръка на Златко Баретата – Иво Ториното, при мащабна спецакция в София, съобщи за Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Има заповед за задържането му за 24 часа, отведен е в Шесто РПУ за разпит.

Името на Иво Ториното бе замесено в инцидента на Околовръстното шосе, при който негови охранители биха мъж и жена заради забележка с клаксон на пътя. Ивайло Борисов е подсъдим за убийство и за трафик на наркотични вещества. Той е бил задържан на 16 февруари 2013 г., като няколко месеца по-късно постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" е сменена с по-лека.

Побоят провокира главния прокурор Сотир Цацаров да поиска спешни мерки от МВР. Той свика среща с главния секретар и директора на ГД „Охранителна полиция“ за вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във