Параграф22 Daily

§22 Новини

Акцията за превишена скорост спипа 20 джигити в Габровско

При приключилата тази сутрин специализирана полицейска операция за “24 часа контрол на скоростта” на територията на област Габрово са били констатирани общо 20 нарушения на въведените скоростни режими. Това показват резултатите, оповестени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово, съобщава Габрово нюс.

За нарушенията на пътя са били съставени 18 акта и са наложени 2 глоби с фиш. В Габрово са установени шест нарушители, като на водачите им били съставени 4 акта и 2 фиша. В Севлиево единадесет са нарушенията, за които са съставени 11 акта, а в Дряново – 3 нарушения с 3 акта. Полицейската операция бе проведена на територията на цялата страна за времето от 6 часа на 16 април до 6 часа на 17 април. Акцията бе организирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL в 22 от общо 31 държави-членки на организацията.

През миналата година на територията на Габровска област са били установени общо 1725 нарушения на ограниченията на скоростта. От полицията отново напомнят, че спазването на скоростните ограничения е от изключителна важност за пътната безопасност и призовават водачите да шофират съгласно въведените правила за движение на пътя. Според статистиката, превишената или несъобразена скорост е сред най-честите причини за възникването на пътни инциденти с тежки последици – 38% от тежките ПТП в страната са възникнали именно поради движение с превишена или несъобразена скорост. За Габровски регион техният дял е 39%.

В същото време 42-годишен мъж от Плачковци е бил заловен в нетрезво състояние да управлява моторно превозно средство. Случаят е от вчера след обед, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.00 часа в Плачковци, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Сеат”. Установено било, че водачът на колата се метнал зад волана след употреба на алкохол. Техническото средство, с което бил тестван отчело солидните 2.30 промила в количеството издишан въздух.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във