Параграф22 Daily

§22 Новини

Акт за кастрене на дървета и храсти на територията на бившия къмпинг „Черноморец”

Няма безогледна сеч и изкореняване на дървета на територията на бившия къмпинг „Черноморец” , заяви в отворено писмо до медиите Община Созопол. "Това показа поредна наша проверка на място. Извършено е кастрене на дървета и храсти.", уточняват от Общината. Въпреки това, след сигнал на граждани от началото на годината, е състави акт на собственика на фирмата концесионер. Комисия от специалисти от отделите „Екология” и „Строителство” са установили нарушение.

От там припомнят, че през март 2019г. на фирма „Сънрайз Блу Лагун” ООД, концесионер на плажа, е разрешено поставянето на 22 бунгала. Те заедно с прилежащите им паркинг, заведение за хранене, санитарни помещения и рецепция, ще представляват обособен къмпинг.

Според община Созопол, проектът ще бъде създаден на частни терени, купени от фирмата. Тя е уведомила Общината, че през месеците ноември и декември на 2019г ще почиства и подравнява терена. "Получихме сигнал, че на 2 и 3.01.2020г. работници отново кастрят дървета и храсти, като за това вече няма разрешение".

От Община Созопол са категорични, че свлачище в терена няма, въпреки това фирмата-собственик е засадила 500 нови храсти от бързорастящи видове с развита кореново система, които ще укрепят почвата. Също така ще бъде поставена дървена пешеходна пътека, за да могат летовниците да стигат до морето. От фирмата заявиха и желание да направят брегоукрепване със собствени средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във