Параграф22 Daily

§22 Новини

Активисти на „Атака” настъпват срещу реформаторите

Активисти на „Атака” настъпват срещу реформаторите пред президентството. Жандармерията струпва сили, за да предотврати безредици. Така възниква огромно напрежение пред резиденцията на държавния глав, където има демонстранти на Реформаторския блок, след като хора на „Атака” също идват със знамена и плакати.

При вида на хората на „Атака”, реформаторите започнаха да скандират: „За да има мир, Волен в Сибир“ и „Руска ви майчина”. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не присъства на започналия Консултативен съвет по национална сигурност при държавния глава Росен Плевнелиев, но негови хора вече има пред президентството.

По-рано днес Консултативният съвет започна работа на фона на демонстранти от РБ, които държат плакати с надписи: „България - сигурен и лоялен член на ЕС и НАТО”, „Браво министър Ненчев”, „Атлантическият съюз е цивилизационен избор”, „Стоп на кремълската агресия”, „Пълна и безусловна декомунизация и лустрация”. Интересно е да се отбележи, че част от демонстрантите бяха и на протеста срещу Вежди Рашидов пред културното министерство в неделя.

Демонстрантите пред президентството от  РБ се увеличават като численост и вече са над 40 души. Те се противопоставят категорично срещу политиката на Волен Сидеров, Георги Първанов и Русия. Ораторите на демонстрацията, която прераства в малък митинг, казват, че не са убедени в твърдата евроатлантическа ориентация на премиера и се надяват именно хората от Реформаторския блок да налеят ум и разум главите на всички управляващи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във