Параграф22 Daily

§22 Новини

Алкохол и тютюневи изделия с изтекъл бандерол откриха митничари в Търговище

Алкохол и тютюневи изделия с изтекъл срок на валидност откриха митнически служители в два наргиле бара в района на град Търговище. На 04.08.2020 г. митническите служители от сектор „Оперативен контрол“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване – Дунавска“ са извършили две отделни проверки в две заведения в града. В първия наргиле бар инспекторите установили десет бутилки с различни високоалкохолни напитки и пет кутии тютюн за наргиле - всички с изтекъл срок на валидност на бандеролите.

При втора проверка в кафе – клуб е установено, че заведението не разполага с разрешително за продажба на тютюневи изделия, а в него се съхранява както тютюн за наргиле с бандерол, така и 15 кутии с нелегален тютюн за наргиле. Иззети са и 17 бутилки с различни високоалкохолни напитки с изтекъл срок на валидност.

Агенция „Митници“ напомня, че алкохол и тютюневи изделия със стар бандерол не могат да се продават и съхраняват в търговките обекти и техните складове след изтичане на предварително установения преходен период. Както и в обекти, които не разполагат с валидно разрешително, не могат да се предлагат тютюневи изделия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във