Параграф22 Daily

§22 Новини

"Ало" измамниците се обаждали и от Румъния

Около 300 000 лева е успяла да събере групата за телефонни измами, разбита край Ветово, Русенска област. Групата е действала от декември миналата година. В средата на тази седмица, при претърсването на 13 адреса и 12 коли, са открити пистолети, СИМ карти, пари и ценности.

На един от адресите в кутия за боя имало тротилов взрив, заяви днес Сийка Милева от спецпрокуратурата, цитирана от БТА. В чорап, скрит в дамска чанта, били сложени 7 000 лева. В групата всеки имал своя роля - хора, които се обаждали на жертвите, и мулета, които вземали парите. Голяма част от тях били без работа и от ромски произход.

Парите от измамите давали за скъпи мебели и ценности, други отивали по казина. Част от групата често пътувала до Румъния и оттам също са правени обаждания.

Златка Падинкова от националната полиция отчете, че от началото на годината има силен спад при телефонните измами. Досега в страната са направени над 240 000 обаждания на домашни телефони с цел измами. В последните месеци обаче, след мерките, които са взети от телекомите, броят им рязко е намалял.

Facebook logo
Бъдете с нас и във