Параграф22 Daily

§22 Новини

Американски офицер бе уволнен, обявил разпространението на марксистки идеи сред войските

Подполковник от космическите сили на САЩ е отстранен от командванет, след като се появил в консервативен подкаст, критикувайки военните в САЩ. Подполковник Матю Ломайер се присъединил към шоуто на Стив Грубър, за да обсъди новата си книга „Неудържима революция: Целта на завладяването на марксизма и премахването на американската армия“, в която се твърди, че марксистките идеологии стават все по-широко разпространени сред въоръжените сили, съобщи в събота телевизионната компания CNN.

„Откакто поех командването като командир преди около 10 месеца видях това, което смятам за фундаментално несъвместими и конкуриращи се разкази за това, което Америка е била, е и трябва да бъде“, казал Ломайер. "Това е широко дискутирано в социалните медии, а сега се разпространява и в американската армия. И аз признах тези разкази като марксистки по своята същност."

Когато е притиснат да каже какво точно е имал предвид, Ломайер определи проекта „Ню Йорк Таймс 1619“, исторически поглед върху това как робството формира американските институции като „антиамерикански“. "Този проект формира интензивно обучение, което чух и в моята база: че по времето, когато страната е ратифицира Конституцията на Съединените щати, тя е закодирала върховенството на белите като закон", каза Ломеер "Ако не се съгласите с това, тогава започвате (да бъдете) наричани с всякакви прозвища, включително расистки."

Генерал-лейтенант Стивън Уайтинг, командир на космическите операции, освободи подполковник Матю Ломайер от командването на 11-та космическа предупредителна ескадрила, разположена във военновъздушната база Бъкли, Колорадо на 14 май тази година, поради загуба на доверие и увереност в способността му да командва", обяснил служител на Министерството на отбраната пред CNN. "Това решение се основава на публични коментари, направени от подполковник Ломайер в неотдавнашен консервативен подкаст.

Генерал-лейтенант Уайтинг е инициирал и командно насочено разследване (CDI) относно това дали тези коментари представляват забранена партийна политическа дейност.

Оригиналният текст е на адрес: Space Force commander fired after comments made on conservative podcast - CNNPolitics

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във