Параграф22 Daily

§22 Новини

Амфетамин в колата на Семерджиев открит при втори оглед

Амфетамин е бил открит при втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх", обяви  зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това на Семерджиев ще бъде повдигнато още едно обвинение.

"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива. Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години", уточни Тодоров.

Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие, заяви още той.

Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва се т.нар полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство.

"Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановения и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в "Студентски град" с притежание на наркотици, а ние го намерихме за половин час", коментира Ясен Тодоров.

Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

"Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия - че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението", обясни Тодоров.

В дома на извършителя са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка.

"На един от видеозаписите се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата. В дома му е открита другата", поясни Ясен Тодоров.

По думите на зам.-директора на НСлС ако Георги Семерджиев е бил защитен свидетел, това нямало да стане публично достояние.

"Той може да е бил обикновен свидетел, но ако беше защитен, никой нямаше да знае кой е той."

Facebook logo
Бъдете с нас и във