Параграф22 Daily

§22 Новини

Ангел Папалезов е обвинен за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков

На брифинг на Специализирана прокуратура (СП), и.ф. административен ръководител Валентина Маджарова коментира, че проведените действия по разследването по досъдебно производство за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари, не биха могли да бъдат определени като „нахлуване“ и „акция“.

Извършени са действия по разследването в един кабинет в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), тъй като лицето, привлечено в качеството на обвиняем по досъдебното производство, работи там, поясни прокурор Маджарова. Днес на обвиняемия Ангел Папалезов е предявено повдигнатото вече обвинение за участие в организирана престъпна група за трафик и държане на движими културни ценности и за пране на пари, за което бе съобщено по-рано.

По преценка на наблюдаващите прокурори на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Според събраните до момента доказателства ръководител на организираната престъпна група е Васил Божков. „Не е прецедент Специализирана прокуратура, а и други прокуратури в страната да привличат към наказателна отговорност полицейски служители. Това не е нещо, което се случва за първи път. СП е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители. По едно от тези дела вече се води процес  в Специализирания наказателен съд“,  каза прокурор Валентин Маджарова.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във