Параграф22 Daily

§22 Новини

Ангелкова даде кмета на Несебър на прокурор

Министерството на туризма е подало сигнал до прокуратурата срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров заради неизпълнение на ангажиментите му. Става въпрос за временните незаконни обекти, разположени в курорта "Слънчев бряг". Това съобщи днес в курортния комплекс министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя каза, че преместваемите обекти се поставят с разрешение на главния архитект на съответната община. Прави се схема за разполагането им, която се одобрява от общинските съвети, които издават разрешение за строеж. Общините са тези, които трябва да проверяват дали поставените обекти са законни или не и съответно трябва да бъдат премахнати. Ангелкова каза, че в курортът "Слънчев бряг" е абсолютен хаос.

Незаконните обекти са десетки и постоянно "никнат" нови, добави министърът. По думите й всички незаконни обекти в курорта трябва да бъдат премахнати независимо на чия територия се намират. Най-много незаконни постройки има по крайбрежната алея на комплекса.

"Миналата седмица се разходих в този район и мога да ви кажа, че морето не се вижда от сергии и павилиони", заяви Ангелкова. На срещата присъстваха хотелиери от к.к."Слънчев бряг", Несебър, Варна, Свети Влас, Поморие, Обзор, Благоевград, Велинград , Добрич, Смолян и др.

Хотелиерът и заместник-председател на управителният съвет на "Съюза на собствениците" - Слънчев бряг Веселин Налбантов каза, че летният сезон не е добър, към момента повече от половината хотели са празни. Той каза, че туристическият бранш изпитва и сериозен недостиг на качествени кадри и е нужна спешна намеса от страна на държавата за преодоляване на този проблем.

Министър Ангелкова ще присъства тази вечер на официалното откриване на летният туристически сезон в курорта "Слънчев бряг".

Facebook logo
Бъдете с нас и във